Afrika e Molitecnica, Kompania altamurana historik, Ai është krenar për ngjarje të suksesshme Federicus, përqendruar në figurën e Frederick II, e cila për pesë vjet zhvillohet në qendrën historike të Altamura.

Këtë vit është mbajtur në ditët e 29-30 prill dhe 1 Ajo mund dhe ka tërhequr qindra mijëra vizitorëve dhe turistëve, dy nga vendet fqinje, por edhe nga rajone të tjera italiane dhe të vendeve të huaja.

Nell’ambito di questa festa, Qendra historike e luaneshës të Pulias kthehet në një fshat të vërtetë mesjetar, con l’allestimento dei 4 rrethe origjinale: lagjen latine, çifut, hikërror dhe greqisht, duke theksuar tipik, ato ato porosi fetare deri në ato gastronomik.

Il segreto del successo di questa edizione è dovuto anche all’ampliamento dell’offerta e alla qualità delle proposte culturali: ekspozita, ngjarjet teatër, konferenca e trashësi të konsiderueshme midis të cilave ajo e eseisti dhe historian i moshave Prof Mesme. Franco Cardini i cili ka raportuar për “L’amor cortese: Le donne ecavalier nel Medioevo”.

Ma una festa che si rispetti non può tralasciare l’aspetto ludico-ricreativo: në të vërtetë, Ditën e dytë, si zakonisht, ajo është mbi të gjitha sinonim me Frederick paradë. Një procesion përbërë nga më shumë se 2000 në veshje mesjetare, nga disa qindra artistë profesional si flamurtarë, Archery, Tamburini, xhongler, ngrënësit dhe akrobatë, dhe pasuruar nga elementet madhështor skenik, si fazë-teatër dhe një rindërtim i një mulli plotësisht funksional mesjetare.

L’appuntamento è fissato, pastaj, vitin e ardhshëm me edicionin e shtatë të Federicus.

Molitecnica Sud porge le sue congratulazioni alla Fortis Murgia per l’impegno e la competenza nell’organizzare e realizzare quest’evento che, nga viti në vit, gjithmonë jep më shumë shikueshmëri në zonën.

Tags: , , ,