DECORTICAZIONE

Në kohët e fundit janë duke marrë një interes në rritje në mes të operatorëve në sektorin e bluarjes procesin e para-rëndë decortication për të përmirësuar performancën e grurit mulliri dhe mund të konsiderohet si një risi të mëdha dhe thelbësore të procesit të bluarjes. në Decorticazione, në të vërtetë, Ajo përfaqëson një pikë kthese si ajo përmirëson aspektin sanitare të drithërave. Ajo ju vë në fillim të procesit tradicional mulliri për të eliminuar pjesën cortical nga gruri, elbi dhe drithëra të tjera, duke e mbajtur të paprekur grurë. Pjesa më e madhe krunde është larguar nëpërmjet veprimit progresive sipërfaqësore gërryes dhe kontrollohet, që lejon për të rritur rendimentin e nxjerrjes në lidhje me standardet, për të përmirësuar pastrimin e bollgur dhe për të rritur kapacitetin e prodhimit.
dec sito
 

kokërr, lagësht dhe të kondicionuar, hyn nga maja e makinë dhe, me anë të një pajisjeje automatik, Ajo është e shpërndarë në mënyrë të barabartë në dhomën e decortication në të cilën shiritat e veçanta do të zhvillohet me grurin se sa gurë gërryes (mol) kështu decorticarlo uniforme. Krunde është dëbuar nëpër mbulesën shpuar përreth rotor (bosht vertikal rradhës) dhe ajo rrjedh përmes transportin e thithjes të cilin makineria është e lidhur me ventilatorit dhe fut me të cilin makineria është parashikuar. Shkalla e decortication varet edhe nga sasia e drithërave nga qëroj atë kohën e qëndrimit të 'brenda makinës, themeluar përmes një software të menaxhimit elektronik që kontrollon flutur prodhimit. Heqja paraprak i shtresave të Tegumental nga konsumuarit dhe fërkimit të veprimeve të kryer mbi grurin lejon për të lehtësuar ndjeshëm diagramin reduktimin makina bluarje dhe të rëndë hapa.

Trajtimi i decortication është në gjendje të:
  • Japin rritje mulliri,
  • Ulja e aktivitetit alfa-amylase në miell (sundimtar kokërr;),
  • Marrin produkte karakterizohen nga prania e komponentëve bioactive në gjendje për t'i dhënë atyre një vlerë të shtuar,
  • Marrja e miell të sigurt nga ana higjieno-shëndetësore të parë (reduktohet prania e mbetjeve të pesticideve, metalet e rënda dhe mycotoxins),
  • Përmirësimi i cilësisë së flours (Prania më e vogël e Njollat, myk, dhe bakteret, micotossine, hiri).

Është studiuar trajtojnë decortication aplikuar për të kernelit të grurit durum me nivelin e ndotjes më e lartë se ajo e parashikuar nga kufijtë e ligjit (1750 PPB) dhe ata janë testuar disa herë decortication se kernelit të shëndetshme. Rezultatet treguan efikasitetin e këtij trajtimi në thyerjen e nivelit DON (deoxynivalenol, mycotoxin që shkakton efekte anësore të tilla si të vjella, dizenteri, mbrojtëse ulur imunitar, etj ...) peeled dhe i copëtuar në një përqendrim graduale të mycotoxin në mbeturina debranning. Sipas shkallës së ndotjes, herë decortication ndryshojnë nga 90 sekonda, deri sa ju të merrni për kohë më të gjatë kur ju keni përhapjen e kërpudhat në shtresat e brendshme të kernel.
grano

Procesi decortication aplikuar të grurit të shëndetshëm është, një mjet i dobishëm për ushqyese-shëndetësore-qëllim, për të pasuruar lëndën e parë (apo gjysmë-produkteve përfunduar) me komponimeve bioactive (kjo është. fibër, antioksidantë, phytosterols etj), në funksion të impaktit që kanë mbi shëndetin e individit. në të vërtetë, proceset normale të transformimit depleting produkte gjysëm-të gatshme (bollgur) ose përfunduar (makarona) grupi i antioksidantë që janë gjetur në akumuluar nga-produkte të tilla si krunde dhe krunde dhe optimizimin e kushteve të procesit lejon për produktet e ndërmjetme dhe të gatshme të natyrshme të pasura në komponimet antioxidant dhe në herë më të sigurta për shëndetin dhe higjienën pikëpamja. Në përgjithësi të decorticazione, menaxhuar mirë, Kjo mund të ndihmojë në përmirësimin karakteristikat sanitare të grurit durum rritur sigurinë e përdorimit të produkteve të gatshme. Shkalla e bartjen e rezultateve janë të menjëhershme dhe zbatueshmëria e tyre në industri në sektorin e ushqimit.