MOLINI

Gruri marrë nga silose, është pastruar me sieving dhe defekt për të eliminuar të gjitha papastërtitë dhe pastaj dërgohet në rëndë.
Teknika më e përhapur është se cilindrat mulliri, i cili parashikon për suksesion të grinders ndryshme.
Në parë, me anë të çifte të rollers cila rrotullohen në kundërta, këputje ndodh e grurit.
Një lekundese sitë grumbullon produktin e prodhimit mbajtjen fragmente më të mëdha (krunde) dhe le ato finer, të përbërë nga majë mielli të trashë: Operacioni është quajtur sifting.
Proces përsëritet në makinat e mëvonshme me cilindra gjithnjë e më afër së bashku dhe ekranet rrjetë finer. Në kohët e fundit ajo ka qenë e rivlerësuar teknikën e lashtë të rëndë që lejon për të marrë cilësi më të mirë flours organoleptik dhe ushqyese.
Në sajë të një studimi të kujdesshëm dhe inovacionit teknologjik, të ndërtuar sisteme për çdo lloj të rëndë nga kv të vogla deri në disa ton në ditë.
cereali